5 september t/m 5 oktober 2024

Een duo-expositie met het werk van Bea Riksen – keramiek – en Bertus Seinen – schilderijen.

Bea Riksen komt uit Spijkenisse en maakt sinds 1985 al keramiek. Hoewel ze door de jaren heen heeft geëxperimenteerd met diverse materialen en technieken, is ze uiteindelijk weer teruggekeerd naar het werken met klei. De reden hiervan is, dat klei zich er het beste voor lijkt te lenen, dat ze de dingen kan maken die ze wil maken. Van vazen en schalen met een strakke, maar vloeiende vorm tot dieren, voornamelijk vogels en vissen, met een speels en vaak humoristisch karakter. Uitgangspunt in al haar werk is de natuur. In haar vazen en schalen zijn vaak de lijnen van schelpen of planten terug te vinden. De ontwerpen zijn altijd organisch maar wel strak. De dierfiguren zijn, hoewel vaak enigszins gestileerd, veel vrijer van vorm. Bea heeft er bijvoorbeeld plezier in de dieren een menselijk trekje mee te geven waardoor ze vaak iets grappigs of vertederends krijgen. De ontwerpen zijn vrijwel altijd gebaseerd op een bestaande diersoort. Nadat ze daaruit de trekjes heeft gedestilleerd, die haar boeien of raken, werkt ze het dier verder naar eigen idee uit. Zo ontstaan kleurrijke met de hand gemaakte keramieke objecten die absoluut het bekijken waard zijn. Meer over haar werk is te vinden op: https://www.bea-riksen.nl/

Bertus Seinen woont in Nijverdal. Door zijn werkzaamheden als etaleur is hij altijd nauw verbonden geweest met vormgeving en ruimtelijke ordening, hetgeen ook duidelijk naar voren komt in zijn schilderijen. Zijn liefde voor het schilderen stamt al vanuit zijn jeugd. De opleiding tot etaleur heeft ervoor gezorgd dat hij minutieus weer kan geven wat zijn ogen waarnemen. Zijn schilderijen zijn dan ook bijna een fotografische krachtige weergave van het geschilderde object. Begrijpelijk is dan ook zijn voorkeur voor stillevens, maar ook dieren en bloemen zijn geliefde onderwerpen in zijn werk. Zijn favoriete werkmaterialen zijn acryl en olieverf op doek. Hij geniet inmiddels een brede bekendheid met zijn werk dat in diverse ateliers en tijdens verschillende kunstuitingen en symposia te zien is geweest. Meer over Bertus is te vinden op: https://www.bertusseinen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *