4 juli t/m 3 augustus 2024

Een duo-expositie met monoprints van Helma Lok-Hörnemann en objecten van Ria Penthum.

Helma Lok-Hörnemann (Oldemarkt) is ruim twintig jaar geleden gestart met het werken met vilt in combinatie met andere materialen. Natuurlijke materialen, maar ook fotoprints op zijde, of afgedrukt op grafisch papier of gewoon krantenpapier kregen een plek in mijn werken. Ook de combinatie van porselein en metalen met vilt vond ik een uitdaging, om zo harde en zachte materialen samen te voegen. Het werken met vilt is de laatste jaren naar de achtergrond verdwenen om plaats te maken voor andere technieken. Naast fotobewerking, en mixed media, ben ik nu vooral bezig met het maken van mono-prints. Zowel grote als kleine veranderingen in mijn leven kunnen bepalend zijn voor mijn werk. Het kunnen ook nieuwsberichten of gesprekken zijn die mijn werk beïnvloeden en een plaats krijgen in mijn monoprints. Meer van haar werk is te zien op: https://www.helma-lok-hornemann.nl/

Ria Penthum haar beeldend werk bestaat uit objecten, assemblages, installaties en boeken. Haar vaak fragiele werk gaat over onvolmaaktheid en schoonheid, over verval en imperfectie, over mens en natuur, over het denken en handelen van de mens en de kwetsbare werkelijkheid van het leven.

Ze maakt daarbij gebruik van allerlei materialen waaronder: papier, metaal, glas, hout en textiel. Meer informatie en foto’s over Ria is te vinden op: https://www.riapenthum.nl/index.html