10-06-2023 De nieuwe locatie is feestelijk geopend samen met de verbouwde bibliotheek. We hebben nu een prachtige plek op de begane grond gekregen. Een impressie van de dag is te zien via de link in de agenda.

27-02-2023 We zijn erg blij te melden dat we een nieuwe gastvrouw hebben gevonden. Trudy Prins zal vanaf 1 maart 2023 op de woensdagen belangstellenden ontvangen tijdens exposities. Welkom Trudy!

30-01-2023 Er zijn een aantal wijzigingen binnen het bestuur geweest. We danken Dick Timmerman voor zijn jarenlange trouwe dienst als penningmeester voor Galerie Steenwijk! Hij zal als adviserend bestuurslid betrokken blijven. Jeroen Hilhorst en Manon van der Laaken hebben het van hem overgenomen als 1e en 2e penningmeester. Wat een luxe!

21-11-2022 Afgelopen weekend ontvingen wij het bericht dat één van onze trouwe vrijwilligers zeer plotseling is overleden: Aafke van Oosten. Ze heeft zich 25 jaar lang actief ingezet als gastvrouw bij Galerie Steenwijk bij de ontvangst van publiek tijdens de openingsuren en bij de openingen. Aafke was een kleurrijk persoon, iemand die hield van een lach en de leuke dingen in het leven. De laatste opening was ze nog volop aanwezig. 

Vreugde en verdriet ligt dichtbij elkaar. We gaan haar enorm missen als mens, vriendin en als lid van ons hechte team!

9-9-2022 Wat een feest!!! We hebben de Anne Beeltje Cultuurprijs gewonnen. Wat fantastisch, wat een eer en wat kunnen we dit op dit moment goed gebruiken! Volgende week starten we het nieuwe seizoen met zaterdag de opening. Maar…..nu eerst genieten! Een mooie foto van de overhandiging en aanvullende tekst is te vinden op de website van de Steenwijker Courant. Klik op de foto (met dank aan Sieb van der Laan) om naar het artikel te gaan.

8-6-2022 We mogen officieel Manon van der Laaken en Jeroen Hilhorst welkom heten in het bestuur. Zij nemen de plaats over van Louis en Ineke Volkers. Bedankt Ineke en Louis voor jullie werk in het bestuur! Onderaan deze pagina de nieuwe foto’s

12-05-2022 Komende zaterdag 14 mei om 10.30 uur zal voor het eerst weer een tentoonstelling geopend worden. Dit wordt na een periode van relatieve stilte i.v.m. corona met veel plezier weer opgepakt. We nodigen u uit om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met de kunstenaars van ‘Scoren in de verlenging’ en natuurlijk met hun werk. Wees van harte welkom!

1-1-2022 Welkom in het nieuwe jaar! We starten traditiegetrouw met de expositie ‘De Zevensprong’ in 2022. Daarna volgt in ieder geval nog 1 expositie op de huidige locatie. Het is namelijk de bedoeling in het voorjaar te verhuizen naar de benedenverdieping. Daan Vastgoed heeft per november 2021 het pand aan de Meppelerweg aangekocht en wil op de bovenverdiepingen appartementen realiseren. Het is de bedoeling om de benedenverdieping volledig vrij te maken voor maatschappelijke invullingen, zoals o.a. de bibliotheek en galerie. We houden u op de hoogte!

Het bestuur vanaf 8-6-2022 met v.r.n.l.:

Henk van der Wal (voorzitter), Alie van Kuilenburg (coördinator), Dick Timmerman (algemeen bestuurslid), Jeroen Hilhorst (penningmeester), Manon van der Laaken (2e penningmeester) en Ingeborg Sturre (secretaris en PR).

Onze enthousiaste toezichthouders vanaf 27-2-2023 met v.l.n.r.:

Alie van Kuilenburg, Ine Leferink, Trudy Prins, Lucie Horn en Geke de Boer.