12-05-2022 Komende zaterdag 14 mei om 10.30 uur zal voor het eerst weer een tentoonstelling geopend worden. Dit wordt na een periode van relatieve stilte i.v.m. corona met veel plezier weer opgepakt. We nodigen u uit om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met de kunstenaars van ‘Scoren in de verlenging’ en natuurlijk met hun werk. Wees van harte welkom!

1-1-2022 Welkom in het nieuwe jaar! We starten traditiegetrouw met de expositie ‘De Zevensprong’ in 2022. Daarna volgt in ieder geval nog 1 expositie op de huidige locatie. Het is namelijk de bedoeling in het voorjaar te verhuizen naar de benedenverdieping. Daan Vastgoed heeft per november 2021 het pand aan de Meppelerweg aangekocht en wil op de bovenverdiepingen appartementen realiseren. Het is de bedoeling om de benedenverdieping volledig vrij te maken voor maatschappelijke invullingen, zoals o.a. de bibliotheek en galerie. We houden u op de hoogte!

9-9-2021 We zijn weer open voor het nieuwe seizoen op de gebruikelijke tijden. Neem vooral een kijkje bij het verrassende werk van Kunstgroep12!

15-7-2021 De laatste dagen van dit seizoen zijn aangebroken! U kunt nog tot en met zaterdag 12.30 uur genieten van de schilderijen van Harm Prinsen. Daarnaast zal morgenmiddag de beeldentuin van 14-18 uur open zijn voor bezoek. Het adres is Burg. Stroinkweg 56 in Zuidveen.

16-6-2021 Vanaf 24 juni is de nieuwe expositie van Harm Prinsen te zien. We kunnen het helaas nog niet feestelijk openen, maar de verdere omstandigheden van bezoeken gaan prima. Wees dus van harte welkom. Kijk onder agenda voor meer informatie.

18-5-2021 De vlag kan uit!!! We mogen vanaf donderdag weer open zijn voor publiek! De huidige tentoonstelling ‘De Zevensprong’ is prachtig ingericht met werk van: Loeklouise Looman, Gerrie Lulof, Lia Goené, Wim van Veen, Ingeborg Sturre, David de Graaf en Jose Geertzen-visser. Wees van harte welkom!

14-5-2021 Afgelopen week is aangekondigd dat de bibliotheken weer open mogen vanaf 20 mei, mits de coronacijfers genoeg omlaag gaan. Dit zou betekenen dat Galerie Steenwijk dan ook weer open kan. We houden nog een beetje een slag om de arm, maar toch alvast de aankondiging hiervan. Hopelijk volgende week een echt teken om de deuren weer te mogen openen. Wie duimt er mee?!

30-4-2021 De expositie is ingericht. Voor een video-impressie kunt u kijken op de pagina van De Zevensprong (zie agenda). Meer video’s zullen in de loop van de tijd geplaatst worden op ons nieuwe Youtube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCgUc7Et4d_s0Za9E4XB6a1Q 

19-4-2021 De volgende expositie is in opbouw. Wanneer het precies open kan gaan weten we nog niet, maar dan zijn wij er in ieder geval klaar voor! Dit keer doen mee: Loeklouise Looman, Gerrie Lulof, Lia Goené, Wim van Veen, David de Graaf, Jose Geertzen en Ingeborg Sturre. Via deze website en via de Facebookpagina zullen we een bericht plaatsen zodra het weer open kan.

4-3-2021 Helaas moeten we voorlopig nog gesloten blijven voor publiek. Het bestuur heeft daarom besloten de expositie van Kunstgroep-12 ook te verplaatsen naar het najaar. De expositie ‘Vier juffen – één lokaal’ zal worden verlengd tot en met 16 april in de hoop dat we tussentijds nog open mogen. Zodra dit kan zal er een bericht op deze website en de Facebookpagina worden geplaatst.

18-1-2021 Ook in 2021 gaan exposanten en vrijwilligers van Galerie Steenwijk flexibel om met de agenda. Vanwege de maatregelen tegen corona blijft de Galerie voorlopig gesloten. Na heropening van de Galerie wordt de expositie ‘Vier juffen, één lokaal’ verlengd tot uiterlijk zaterdag 6 maart 2021. Dat is mogelijk doordat de geplande expositie ‘Prentenboek’ met werken van Géwout Esselink wordt verplaatst naar het najaar als ook scholieren weer groepsgewijs de Galerie kunnen bezoeken. Alle vrijwilligers van Galerie Steenwijk hopen en verwachten u later weer in goede gezondheid te ontmoeten.

15-12-2020 Vanwege de nieuwe coronamaatregelen moet Galerie Steenwijk helaas per vandaag weer tijdelijk zijn deuren sluiten. Dit betekent dat de huidige expositie doorgeschoven gaat worden om er toch genoeg aandacht aan te kunnen besteden. Daarmee zal de expositie ‘Zevensprong’ die op dat moment gepland stond, verplaatst worden naar een later tijdstip volgend jaar. We hopen u na 19 januari 2021 weer in goede gezondheid te mogen ontvangen en wensen u alvast een fijne jaarwisseling.

23-11-2020 De website wordt verbouwd. Langzamerhand zal alle informatie weer beschikbaar zijn. Voor meer informatie kunt u ook kijken op onze facebookpagina, of bellen met 0629381482.

10-10-2020 Geke de Boer heeft de taak van Wanda Schultz bij het toezicht overgenomen. De aangepaste foto is onderaan toegevoegd.

8-9-2020 Lucie Horn heeft de taak van Joke van Trigt bij het toezicht overgenomen. De aangepaste foto is onderaan toegevoegd.

10-1-2020 Foto’s van het vernieuwde bestuur en het vernieuwde toezicht zijn onderaan toegevoegd.

2-8-2019 Op een jaarlijkse bijeenkomst zijn het bestuur en het team toezichthouders gewijzigd: In het bestuur is Bernard Gerritsen afgetreden als voorzitter. Henk van der Wal heeft voorlopig de taken van de voorzitter op zich genomen. Op 1 januari 2020 zal Ingeborg Sturre toetreden tot het bestuur. In het team toezichthouders heeft Tine Timmerman afscheid genomen. Haar taak wordt overgenomen door Wanda Schulz.


De Galerie bevindt zich in het Rabo-gebouw, Meppelerweg 47, boven de bibliotheek. Wilt u ons steunen? Ons bankrekeningnummer is: NL31 RABO 032.20.94.593 t.n.v. Galerie Steenwijk

Het bestuur vanaf 01-01-2020 met v.r.n.l.:

Henk van de Wal (voorzitter), Alie de Vos – van Kuilenburg (coördinator), Dick Timmerman (penningmeester),
Ingeborg Sturre (PR en algemeen lid), Louis Volkers (PR en secretaris), Ineke Volkers-Grund (algemeen lid)

De toezichthouders met v.l.n.r.:

Geke de Boer, Aafke van Oosten-Wendelaar, Ine Leferink, Lucie Horn, Alie de Vos – van Kuilenburg