30 mei t/m 29 juni 2024

Roel Alkema (olieverf schilderijen) en Gina Bilyam (keramiek) zijn gevraagd deze periode te exposeren.

Roel Alkema (1946) is beeldend kunstenaar en woont in Beetsterzwaag (Fr.). Na beëindiging van zijn loopbaan als Neerlandicus aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) volgde hij de schildersopleiding aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. Dit rondde hij af in 2013 met het station als thema: een centrum van verbinding, dynamiek, beweging en verstilling, maar ook van architectuur en nostalgie. Dit komt nog steeds veel terug in zijn werk. Andere onderwerpen die hij graag schildert, zijn geliefde plekken in Frankrijk, Italië, de Waddeneilanden en Beetsterzwaag. Zijn schilderijen hebben vaak een warme uitstraling met een hoofdrol voor licht en lichtval. Daarnaast let hij erg op compositie en sfeer. Hij schildert graag met olieverf maar maakt ook wel uitstapjes naar bijvoorbeeld aquarel. Meer informatie over zijn werk is te vinden op: https://atelier-roelalkema.nl/

De informatie van Gina Bilyam volgt nog. Wel kunnen we al verwijzen naar haar website: http://ginabilyam.nl/