20 mei t/m 12 juni 2021

Zeven kunstenaars tonen zeven werken met zeven verschillende technieken. Van olieverf tot keramiek, van foto’s tot sieraden de tentoonstelling laat zeer divers werk zien. Sta versteld van het vakmanschap en het brede scala aan wat kunst ons kan bieden. Kunst die verrast of misschien zelfs ontroert. Kortom een zeer afwisselende expositie van het werk van zeven bevlogen kunstenaars. Waar mogelijk is de naam van de kunstenaar de link naar zijn/haar website.

Een impressie van het werk van de deelnemende kunstenaars en van de tentoonstelling

Loeklouise Looman – verhaaldoeken

Als kind kon ik verdwijnen in de figuren die ik zag door naar de wolken of het behang te kijken. Die figuren noemde ik “Kochels”. In mijn hoofd ontstond daardoor een fantasietuin vol wonderlijke wezens die hun zegje kwamen doen. Nu ik ouder ben verzamel ik tijdens mijn wandelingen in het bos half vergane boomstronken. De schoonheid van hun lijnen, niet meer bedekt door bast of aarde, ontroert me. Ik geef mijn fantasieën nu uitdrukking door de stronken te beschilderen waardoor wonderbaarlijke en herkenbare figuren ontstaan. Door regelmatig naar ze te kijken ontstaan als vanzelf de tekstjes of verhalen die ik met anderen wil delen.

Gerrie Lulof – keramiek

Mijn werk kenmerkt zich door de organische vormgeving. Observaties in de natuur zijn vaak een begin van een nieuw object, meestal uitgevoerd in papierklei waarmee de grenzen van breekbaarheid worden opgezocht . Inspiratie is de onderwaterwereld, de natuur en de uitdaging is om deze kwetsbaarheid in klei weer te geven.

Lia Goené – fotoverhaal

Lia Goené is geboren in Amsterdam. Aan de Fotoacademie Amsterdam studeerde zij HBO fotografie en behaalde in 2006 haar diploma. Fotografie is, samen met theater, haar favoriete professionele richting. Tot 2001 was zij werkzaam als produktieleider en regisseur, zowel zelfstandig als als assistenschap, bij diverse opera-, musical- en theaterprodukties. Vanaf het behalen van haar diploma, met als specialisaties landschaps- en portretfotografie, werkt zij zowel zelfstandig als in dienstverband als fotograaf.
De eenzaamheid die de coronacrisis veroorzaakt heeft, heeft haar deze selectie voor de expositie doen samenstellen.

Wim van Veen – stillevens

Wim van Veen is autodidact en in 2013 begonnen met schilderen. Van zijn vriendin heeft hij geleerd dat één van de belangrijkste dingen ‘kijken’ is en ‘zien’ wat je doet. Zo is hij gaan schilderen en heeft zich ontwikkelt in de afgelopen jaren. Hij stelt een compositie samen, maakt er dan een foto van en gaat dat vervolgens schilderen. Vooral het spelen met licht is iets wat hem ontzettend aanspreekt.

Ingeborg Sturre – sieraden

Onder de naam Siering Edelsmeden werkt Ingeborg Sturre aan een collectie sieraden en objecten met een geheel eigen gezicht. Meer dan twintig jaar is ze met dit kleinkunstvak bezig. Sinds mei 2013 heeft ze een eigen atelier en werkt ze met name in opdracht. Haar stijl is niet te vatten in een bepaalde richting. Van strakke tot meer natuurlijke vormen verschillen de ontwerpen tot nu toe enorm. Vooral het verschil in structuren binnen 1 werk geeft vaak verrassende en eigenwijze sieraden wat veel mensen aanspreekt.

David de Graaf – foto’s

Beelden zeggen vaak meer dan tekst of gesproken woord. Vele jaren geleden is David gaan fotograferen om verslag te kunnen doen van wat hij moeilijk kan verwoorden. Nu fotografeert hij onder andere voor de Stichting Downsyndroom (SDS), de Meppeler Courant, Kindercircus Okidoki, ook uit Meppel, en voor Landschap Overijssel.

José Geertzen – etsen

Dertig jaar geleden is José als kunstenaar begonnen; ze is autodidact. Haar grootste passie is toch wel het etsen, maar daarnaast schildert ze ook veel. Haar inspiratie vindt ze vaak uit haar directe omgeving, waarbij mens en dier favoriet zijn. Ze maakt naast eigen werk (waarmee ze jaarlijks op diverse plekken exposeert) tevens werk in opdracht. Scholen (basis- en middelbaar) en bedrijven kunnen haar als coach op projectbasis inschakelen voor kunstonderwijs, voor het begeleiden van kunstprojecten en kunstworkshops tijdens teamuitjes/teambuilding. Op scholen geeft ze als zzp-er vakoverschrijdende lessen waarbij ze leerkrachten coacht.