Groepsexpositie: Janien Loman-Esinge (schilderijen), Hilco Loman (fotografie) en Jaap Smit (RVS-objecten)

De expositie is te bezichtigen van 20 september t/m 13 oktober 2018

Janien Loman-Esinge is in 2011 begonnen met een cursus tekenen om naast haar werk in de ouderenzorg ontspanning te zoeken. Daarna is zij in 2013 gaan schilderen met acrylverf op doek en heeft diverse cursussen gevolgd. Zij heeft verschillende technieken geleerd om te ontdekken wat het beste bij haar past. Het schilderen van portretten en dieren vindt zij het leukste om te doen. De foto’s van Hilco zijn daarbij een mooie inspiratiebron. Schilderen is voor haar ontspanning, zeker als zij een mooi werk creëert waarmee zij mensen blij kan maken. Hier ligt haar passie waarin zij zich verder wil ontwikkelen.

Hilco Loman is geboren in 1965 te Emmeloord. Eigenlijk heeft hij al vanaf zijn jeugd een tic voor fotograferen en was altijd langer onderweg dan zijn vrienden omdat hij nog even een plaatje moest schieten. Dit probleem heeft hij nu nog steeds als hij met Janien op pad is!
Om zijn niveau naar een hoger plan te tillen heeft hij een paar jaar geleden de Fotovakschool te Apeldoorn afgerond. Hij is lid van Fotoclub 2.0 in Steenwijk, dit om te blijven leren van andere leden. Zijn beste foto moet hij tenslotte nog maken! Hij mag heel graag reizen en fotograferen; hoeveel leuker is het om dat te combineren!

Janien en Hilco uit Steenwijk vormen samen kunstenaarsduo ‘Hart2art’. De website is: https://www.hart2art.nl/.

Jaap Smit (Oldemarkt) werkte gedurende zijn werkzame leven veel met staal. Hij maakt sinds zijn pensionering in 2013 objecten in eerder gebruikt roestvast staal, RVS. Zijn materiaal vindt hij meestal op de schroothoop. In combinatie met glas, steen of hout creëert hij strakke, moderne vormen.
Jaap is autodidact: voor zijn werk als beeldend kunstenaar heeft hij geen aparte opleiding of kunstzinnige vorming gehad.