3 kunstenaars, 3 keer bijzonder

De expositie is te bezichtigen van 14 februari 2019 t/m 9 maart 2019

Groepsexpositie: Joek van Draanen (objecten/glas), Redmer Hoekstra (tekeningen) en Mariet Rankenberg (textiel).

Joek van Draanen woont in Almere. Hij maakt krachtige, mystieke mensfiguren in bijna ondoorzichtig groen, melkachtig gematteerd glas, geruggensteund door een bronzen duplicaat. De figuren hebben geen gedetailleerde gezichten en het duplicaat is ogenschijnlijk een tweede persoonlijkheid die op het punt staat uit het onderbewuste door te breken. Joek is in staat om met de materialen glas en brons sculpturen te creëren met een bijzondere uitstraling en originele vormgeving.
Al zijn sculpturen zijn gemaakt van glas, meestal gecombineerd met brons. De lichtgroene massa van het gesmolten glas is niet volledig doorzichtig, maar oogt wel transparant. Als de kunstwerken tegen het licht worden gehouden, ontstaat er een andere sfeer: doorzichtiger, alsof zich een nieuwe wereld openbaart.
website: www.vandraanen.nl / e-mailadres: joek@vandraanen.nl.

Redmer Hoekstra (1982) woont in Elst. Hij is in 2009 afgestudeerd aan de Kunstacademie te Zwolle; hij is beeldend kunstenaar en illustrator.
Redmer maakt associaties op vorm, betekenis en werking. Zijn werken zijn vaak verrassend, vreemd en grappig maar ook met een absurd soort logica, in een fantastische en surreële wereld.
Zijn pentekeningen op papier zijn gemaakt met fineliners. Door arcering creëert hij licht en ruimtelijkheid, wat de tekening doet leven. Het is belangrijk om de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken zodat de vervreemding des te sterker overkomt.
website: www.redmerhoekstra.nl / e-mailadres: info@redmerhoekstra.nl.

Mariet Rankenberg uit Steenwijk maakt textiele werken en sieraden. Zij is opgegroeid in een gezin waar handwerken een gewaardeerde bezigheid was; vanaf haar kleuterjaren is Mariet bezig geweest met textiel. Ook na haar opleiding en docentschap in de naaldvakken is textiel een belangrijke rol blijven spelen.
Mariet heeft een voorkeur voor zoeken naar nieuwe mogelijkheden van materialen en technieken, maar ook textielmatig verwerken van niet-textiele materialen vormde een grote uitdaging, evenals het combineren van oude handwerktechnieken met nieuwe.
Mariet gebruikt in haar werk graag veel kleurnuances en een zekere mate van transparantie. De ene keer zit die transparantie in het aanbrengen van meer kleurlagen en het gebruik van transparante materialen, een andere keer in het scheppen van ‘doorkijkjes’. Naast de natuur levert de wereld van dromen en bedenksels een schat aan inspiratie op.
Mariet is hoofdredacteur van textielmagazine VEZEL en lid van de textielgroepen Steek Plus, NoordNet en Textilibre.
website: www.marietrankenberg.nl / e-mailadres: marietrankenberg@hotmail.com.