Harm Echten en Marian de Graaf-Posthumus

28 november 2019 t/m 21 december 2019

Harm Echten begint op jonge leeftijd met maken van kunst. Hij vindt zijn inspiratie in de natuur, aanvankelijk in Ruinen en Ruinerwold, later ook op het Dwingelderveld. Flora en fauna vereeuwigt hij door middel van ets en aquarel.
Dat Harm loodgieter als beroep heeft komt tot uitdrukking in de materialen waarmee hij werkt: lood en zink. Hij maakt beelden en ‘schilderijen’ van hout, lood en zink. Door verwering van de materialen ontstaan speciale kleurschakeringen. In 2007 stopt Harm met zijn werk als loodgieter en werpt zich volledig op zijn kunst.
Werken van Harm zijn te zien in zijn atelier ’t Noamdhuusie in Ruinen en de bijbehorende tuin. In het gemeentehuis van De Wolden staat een grote, koperen linde die Harm maakte in opdracht van gemeente De Wolden.
Website: http://www.harmechten.nl/
Contact: harmechten@home.nl en telefoon 0522 471 548

Marian de Graaf-Posthumus tovert voorwerpen uit de natuur om tot fraaie sieraden. Schelpen, versleten slakkenhuisjes, stenen en hout worden opvallende siervoorwerpen. De opbrengst van de verkoop gaat naar haar favoriete goede doel: de Stichting Downsyndroom.
Website: www.sieradenuitdenatuur.nl
Contact: mdegraafposthumus@home.nl