Vera Berkvens en Peter Kock

te bezichtigen van 19 september 2019 t/m 12 oktober 2019

Veronica (Vera) Berkvens is geboren in 1956 in Nijmegen; zij woont en werkt reeds 33 jaar in Enschede. Na Gymnasium A deed zij de Docentenopleiding Tekenen en Handvaardigheden in Nijmegen en de ArtEZ Academie voor de Beeldende Kunsten in Arnhem. Vanaf 1987 is Vera professioneel kunstenaar en (gast)docent beeldende vakken bij diverse instituten. Vera is ook docent tekenen, schilderen en kunstbeschouwing voor volwassenen.
Na de opleidingen heeft zij aan legio tentoonstellingen deelgenomen in heel Nederland en ook aan enkele exposities in het buitenland. Ook is zij deelnemer aan vele kunstmanifestaties en organisator van kunstprojecten.

Het werk van Vera is een eeuwigdurende fascinatie voor zowel de seizoenen als alle delen van de dag, met licht en kleuren in minieme nuances. Wat wordt verbeeld is niet alleen de natuur in de breedste betekenis van het woord, en landschappen, meestal in het noorden van de wereld, maar ook wat mensen in het landschap doen, waar zij wonen en werken. Mensen zijn een onzichtbaar deel; hun aanwezigheid is voelbaar in de huizen, constructies, enz. Het zijn de wolken en de verschuivingen van licht in de lucht, water met weerspiegelingen, horizonnen met en zonder bebouwing. Je ervaart de aantrekkelijkheid van de stilte en de eenzaamheid.

Voor een uitgebreider CV zie de website: http://veronicaberkvens.nl/.
Voor contact: veraberkvens@hotmail.com of telefoon 06 4079 0382.

Peter Kock is beeldend kunstenaar te Enschede; hij is geboren in 1950 te Manokwari Nieuw Guinea (Indonesië). Als beeldhouwer is hij autodidact. Zijn werken zijn gemaakt in diverse soorten steen, van zachte Braziliaanse en Chinese steen, via het iets hardere Albast en Seleniet, tot harde steensoorten zoals Serpentijn en Springtone. De beelden zijn vooral figuratief en soms surrealistisch en organisch van vorm. Zijn inspiratie komt vooral voort uit de dierenwereld, met af en toe een uitstapje naar meer abstract werk.
Sinds 2008 heeft Peter een eigen, ambachtelijke stijl van werken ontwikkeld, waarbij de vorm, de lijnen en het gevoel met de steen leidend zijn voor het vormen van de uiteindelijke sculptuur. Het combineren van steen met materialen als hout, roestvast staal en in de toekomst glas, geven een extra dimensie aan zijn kunstwerken.
Een andere passie van Peter is het geven van creatieve workshops beeldhouwen in diverse soorten steen, voor één of meer personen, hetzij in zijn eigen atelier, dan wel op een mooie buiten locatie.
Peter is sinds 2005 regelmatig deelnemer aan diverse exposities en kunstmanifestaties in zowel Nederland als in het buitenland. Ook is hij regelmatig deelnemer aan creatieve dagen, waarbij hij vaak zijn beeldhouwspullen meeneemt voor het geven van een demonstratie.

Kijk rustig rond op zijn website: http://www.pekock.nl/
Contact: pekock@pekock.nl of telefoon 06 3023 2153.