25 april t/m 25 mei 2024

In deze expositie is het werk van de fotograaf Hans Bisschop te in combinatie met het kleurrijke glaswerk van Saskia van Groningen.

Hans Bisschop, geboren en opgegroeid in Steenwijk, reist veel over de wereld en komt vaak op plekken waar de gemiddelde toerist niet direct komt. Vaak in afgelegen gebieden en daar houdt hij zich vooral bezig met landschap, reis- en portretfotografie. Op deze expositie zijn alleen bijzondere landschappen te zien, verspreid over de wereld, die menigeen niet gauw zullen tegenkomen of ontdekken, laat staan zo zal fotograferen. Meer informatie over zijn werk is te vinden op: www.hansbisschop.nl

Saskia van Groningen is afkomstig uit Voorschoten en woont inmiddels al 38 jaar met veel plezier in Steenwijk. In haar werkzame leven heeft zij als creatief therapeute veel ervaring opgebouwd met het gebruik van diverse materialen. 10 jaar geleden is Saskia met glas gaan werken in het atelier van Lisette Martens. Zij startte met glas in lood, werkte vervolgens met tiffany en heeft het nu gevonden in glasfusion. Bij glasfusion wordt het glas in stukjes gesneden, in een patroon gelegd en weer samengesmolten tot een geheel in een glasoven met een temperatuur tot wel 8oo graden. Door de combinatie van verschillende glaskleuren, vormen en gebruik van fijngemalen glas, krijgt ieder glasobject zijn eigen karakter.
Saskia krijgt haar inspiratie uit het kleurenspel van het glas en het effect van licht en schaduw op het werkstuk. Het werken in een atelier vergroot haar creativiteit en sterkt haar ontwikkeling in de glaskunst.