2 december 2020 t/m 16 april 2021

Groepsexpositie: Marijke Booij, Daniëlle Broekhuizen-Mazzola, Karin Kers en Hillie Knol

Vanwege de coronamaatregelen is de expositie helaas niet lang open geweest.

Een impressie van de expositie

Marijke Booij

Marijke Booij woont en werkt in Blesdijke, Friesland. Haar opleiding heeft zij gedaan aan de AKI te Enschede: vrij schilderen en monumentale technieken. Veel jaren heeft zij met textiel gewerkt, maar zij is weer begonnen met schilderen en tekenen. Marijke werkt met olieverf en diverse tekenmaterialen die belangrijk zijn om een bepaald resultaat te bereiken, zoals houtskool, inkt met rietpen, kroontjespen en penseel. Met haar werk wil ze een verhalend beeld geven.
Thuis geeft ze tekenles.
e-mailadres: marijkebooij4@gmail.com
website: https://marijkebooij.exto.nl/

Danielle Broekhuizen-Mazzola

Daniëlle Broekhuizen-Mazzola (Wetering) probeert in haar surrealistische schilderijen de werkelijkheid van een onderwerp uit elkaar te halen en op een andere wijze in de vorm van collages weer te verbeelden. Daardoor ontstaan onverwachte beeldcombinaties. Naast een lichtvoetigheid in de benadering van het onderwerp zoekt Daniëlle door kleurkeuze naar rust en harmonie. Hoewel haar werk een serieuze ondertoon heeft, is humor een kenmerk van haar werk: het is kunst met een knipoog en/of een boodschap. Dat nodigt de kijker uit tot nadenken.
Zij laat zich inspireren door het dagelijkse leven: wat ze ziet, hoort, leest en denkt. Haar portretten zijn realistisch en meestal gemaakt in pastel, potlood of houtskool.
Naast schilderijen maakt Daniëlle ook realistische en surrealistische 3D-objecten van papier maché, beelden, lampen, schalen en sieraden. Ook geeft zij les, thuis en aan de VUSO, de VolksUniversiteit Steenwijkerland / Meppel / Westerveld.
e-mailadres: art@daniellebroekhuizen-mazzola.com
website: https://www.daniellebroekhuizen-mazzola.com/

Karin Kers

Karin Kers is in 1986 afgestudeerd als docent Tekenen en Handvaardigheid aan de Lerarenopleiding te Nijmegen. Sinds begin 1987 is zij gaan lesgeven in het cursuscircuit in Ommen, Lemelerveld en Zwolle; sinds 2002 doet zij dat in Steenwijk. Sinds 2017 heeft Karin een eigen atelier in Zuidveen (Atelier Assorti) waar zij ook lesgeeft.
Daarnaast houdt Karin workshops op basisscholen in tekenen en schilderen. Ook geeft zij regelmatig lezingen over de ‘Analyse van de kindertekening’.
In haar eigen werk komen de ideeën uit haar belevingswereld, waarin haar intuïtie een belangrijke rol speelt. Zij vertelt een verhaal dat haar raakt met behulp van symboliek. De mens, de liefde en emoties staan daarbij centraal. Haar passie geeft zij graag door in de opdrachten die zij mag maken; het lesgeven geeft haar heel veel voldoening. Karin werkt in acrylverf, aquarel, olieverf op waterbasis, softpastel en gemengde technieken.
e-mailadres: atelier-assorti@ziggo.nl
website: http://www.atelier-assorti.nl/

Hillie Knol

Hillie Knol is geboren in Zwollerkerspel; haar atelier is gevestigd in het Drentse Nijeveen nabij Meppel.
Zij schildert realistisch-figuratief waarbij de natuur en intuïtie haar inspiratiebron zijn. Haar werk reflecteert de karakteristieke elementen in de natuur die zij ziet in het prachtige Nationaal Park De Wieden/Weerribben en bij vele reisjes te voet door Nederland of met de auto langs de Waddeneilanden. De beelden die in haar hoofd zitten vertaalt zij met verf op doek en paneel.
Zij volgde schilderlessen bij Claire Maclean in Hilo (Hawaii, USA). In Nederland heeft zij les gehad van Clive Miller (model), Henk Tichelaar (druktechniek) en zij volgde de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Zij koos later voor zelfstudie en ontwikkeling boven georganiseerd en schools onderwijs. Zij heeft een drie weken durende zomerstudie gedaan aan de Klassieke Academie in Groningen; daar is haar liefde voor olieverf ontstaan en is zij zich verder gaan verdiepen in realistisch fijnschilderen. De resultaten zijn in haar atelier te bezichtigen.
e-mailadres: hilliek@hccnet.nl tel. 0522 492 281
website: http://www.hillieknol.nl/