Gerard Brok en Gerard Leferink

te bezichtigen van 13 februari 2020 t/m 7 maart 2020

Dubbelexpositie van Gerard Brok (Hengelo – mixed-media-schilderijen) en Gerard Leferink (Haaksbergen – glaskunst)

Gerard Brok is geboren in Hengelo en woont daar nog steeds. Al op jonge leeftijd waren tekenen en schilderen zijn favoriete bezigheden. Daarom was zijn wens het volgen van een opleiding bij AKI in Enschede. De omstandigheden beslisten anders en werd het een studie ondernemerschap in de woninginrichting. In de vrije uren echter kon hij zich bij professionele schilders als Wilhelmina Bakkenes en Piet Kusters verder ontwikkelen als schilder. Nadat hij in 2001 zijn werkzaamheden bij Brok Interieur in 2001 had beëindigd kon hij werken in zijn eigen atelier.
Schilderen is voor Gerard Brok een ontdekkingsreis in vorm en kleur. Hij schildert niet met een vooropgezet doel, hij laat het gewoon gebeuren. De vaak prachtige structuren in door de tand des tijds aangetaste voorwerpen fascineren hem en vormen voor hem evenzovele bronnen van inspiratie.
Zijn schilderijen zijn opgebouwd uit structuren van diverse materialen die allemaal hun eigen stempel achter laten.
Website: https://www.gerardbrokart.nl/
Contact: gerardbrok@home.nl en telefoon 074 259 4033

Gerard Leferink uit Haaksbergen is gepensioneerd binnenhuisadviseur; als kunstenaar is hij actief in de glaskunst (glasfusing en appliqué). Na het volgen van een cursus bij een creatief centrum heeft hij ervaring opgedaan bij een landelijk bekende glaskunstenaar.
Hij ontwerpt en vervaardigt o.a. designschalen, wandobjecten, staande sculpturen en tuinobjecten. Het blijft een uitdaging om steeds wat nieuws te bedenken en te maken; kopiëren geeft hem geen voldoening, hij gaat voor unieke werken. Gevraagd naar zijn motivatie voor glaskunst is: “Vroeger kon ik er alleen maar doorheen kijken en stuk laten vallen, nu kan ik het een beetje naar mijn hand zetten.”
Zijn werken zijn al eerder te zien geweest op kunstmarkten, in galerieën en kunstzalen door heel Nederland. Hij is vele jaren gevraagd om exposant te zijn op Glasrijk Tubbergen. Er is ook aandacht geweest voor Gerard Leferink in dagbladen, regionale kranten, RTV Oost en Radio Berkelland.
Contact: gleferink1@gmail.com