17 augustus t/m 16 september

Bert Koeslag (Steenwijk) maakt vaak kleurrijk en figuratief werk. In 2021 was daarvan een expositie te zien in Buitencentrum Weerribben met veel elementen uit de natuur. Daarnaast maakt hij echter ook stadsgezichten, landschappen, portretten en mooie pentekeningen.

Wat opvalt is dat zijn figuratieve werk niet alleen de natuurlijke kleuren laat zien, maar juist ook bonte kleuren die je niet direct zou verwachten. Dat maakt het werk verrassend met een tikje eigenwijsheid eraan toegevoegd. Het meeste werk van Bert is gemaakt met acrylverf op canvas, maar pentekeningen en aquarel schuwt hij ook zeker niet.

In de jaren ’60 heeft hij drie jaar les gehad op de avondtekenschool in Zwolle verder noemt hij zichzelf ‘autodidact’. Door de drukte die zijn gezin met twee kinderen en zijn baan met zich meebracht, kwam het eerst niet meer van schilderen. Pas toen hij in 2012 met pensioen ging heeft hij het met veel plezier weer opgepakt. In deze tentoonstelling laat hij de diversiteit van zijn stijl en werken zien.